ga naar de navigatie ga naar de inhoud

Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt e ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.

078 15 20 25
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
 

verblijf ik, verblijven wij (hoogachtend, met de meeste hoogachting)

Brieven en e-mails waarbij in de slotzin het werkwoord verblijven wordt gebruikt, zijn als verouderd te beschouwen. Standaardzinnen als In afwachting van uw antwoord verblijf ik hoogachtend en Inmiddels verblijven wij met de meeste hoogachting zijn dus niet meer geschikt voor moderne brieven en e-mails.

Zakelijke brieven en e-mails worden tegenwoordig meestal afgesloten met de slotformule Met vriendelijke groeten, Met vriendelijke groet, Vriendelijke groeten of Vriendelijke groet. In formelere situaties wordt ook de slotgroet Hoogachtend gebruikt, bijvoorbeeld in een heel officiële brief, bij slecht nieuws of een verstoorde relatie met de geadresseerde.

Als u de slotformule wilt laten voorafgaan door een slotzin, kunt u het best cliché- en standaardformuleringen vermijden. U kunt in de slotzin bijvoorbeeld een duidelijke conclusie formuleren of aangeven welke actie u van de lezer verwacht.

  • Het probleem met uw internetverbinding zou daarmee opgelost moeten zijn. Neem gerust opnieuw contact met ons op als dat niet het geval is.
  • We krijgen het formulier graag terug voor het einde van deze maand.
  • Kunt u me laten weten of u wilt deelnemen aan het panelgesprek?
  • (in een sollicitatiebrief) Deze brief en het bijgevoegde cv zeggen natuurlijk niet alles over mezelf. Ik zou mijn kandidatuur daarom graag verder willen toelichten in een gesprek.

Taaltelefoon
In duidelijk Nederlands: Slotgroet

Taaladvies.net
Met vriendelijke groet(en) / hoogachtend
Met vriendelijke groet / groeten
Opmaak van een zakelijke brief in België (algemeen)
Opmaak van een zakelijke brief in Nederland (algemeen)
Opmaak van een zakelijke e-mail (algemeen)

Pagina afdrukkenTip een collega over deze pagina
Gepubliceerd op 30 mei 2012. Laatst gewijzigd op 30 mei 2012