ga naar de navigatie ga naar de inhoud

Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt e ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.

078 15 20 25
 

Zinseindepunt na een afkortingspunt

Schrijf je na enz. aan het eind van een zin nog een tweede punt om de zin af te sluiten?

Nee. Als de zin al op een afkortingspunt eindigt, komt er geen tweede punt. Bijvoorbeeld: Petra werkt voor Jansens B.V. John is gespecialiseerd in aandelen, obligaties e.d. Samen willen ze een bedrijf oprichten dat foto's afdrukt op T-shirts, muismatten, bekers enz. Ook na de drie puntjes van het beletselteken volgt er geen extra punt. Bijvoorbeeld: Als je eens wist ... Vraagtekens en uitroeptekens blijven wel staan na een afkortingspunt of een beletselteken. Bijvoorbeeld: Komt hij zaterdag a.s.?; Reageer a.u.b.!

In veel gevallen is het overigens aan te raden de afkorting voluit te schrijven of de zin zo te herschrijven dat u geen afkorting nodig hebt. Bijvoorbeeld: John is gespecialiseerd in aandelen, obligaties en dergelijke. Samen willen ze een bedrijf oprichten dat foto's afdrukt op onder andere T-shirts, muismatten en bekers.

6 juni 2005

Terug naar de vorige pagina
Pagina afdrukkenTip een collega over deze pagina
Gepubliceerd op 6 juni 2005. Laatst gewijzigd op 17 december 2010